Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

eД-р Димитър Ермов най-вероятно ще поеме и управлението на поликлиниката. Това стана ясно по време на заседание на постоянната комисията по здравеопазването към ОбС. Неговата кандидатура бе предложена с докладна записка от кмета Георги Манолов. Според градоначалникът здравеопазването е изключително важен сектор за Свиленград.

За подобряване качеството на здравното обслужване в общината е необходимо създаване на единна структура на управление и координация на действията между болницата и поликлиниката. Това може да бъде постигнато чрез изборът на постоянен управител на „Медицински център 1- Свиленград“, мотивира се кметът.

Дали управителят на МБАЛ- Свиленград ще бъде избран и за шеф на поликлиниката ще се разбере по време на редовната сесия на Общинския съвет в сряда. Едва ли обаче някой от съветниците ще гласува против, защото мениджърските качества на доктора са неоспорими.

В момента шеф на поликлиниката е д-р Диана Божинова. Тя пое временно ръководството след внезапната смърт на д-р Васил Караиванов преди една година.

Диляна ЯНКОВА