29
Сря, Юни
12 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Увеличава се броят на пациентите от други градове, които са предпочели да се лекуват в Многопрофилната болница в Свиленград, сочи статистиката в здравното заведение. През тази година все повече болни от Тополовград, Ивайловград и Любимец търсят медицинска помощ от тукашните лекари, докато по-рано са постъпвали в болниците в Кърджали, Хасково, Елхово, Ямбол и др.

През 2011 г. в МБАЛ – Свиленград са лекувани 105 души от Ивайловградска община, а до 1 октомври тази година при нас са постъпили 161 болни оттам, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Димитър Ермов. Очаква се до края на т. г. броят на пациентите от Ивайловград да се увеличи почти двойно спрямо миналата година. Прирастът се дължи и на изнесените приемни, които се организират от нашите медици в тамошната община.

333 тополовградчани пък са ползвали услугите на стационара лани. За първите 10 месеца на 2012 г. техният брой е нараснал значително – 497. В Тополовград наши лекари също преглеждат на място нуждаещи се от здравна помощ.

Тенденция на увеличаване бележат и приетите в свиленградската болница пациенти от Любимец. Миналата година те са били 918, а до 1 октомври т. г. - 955.

Общо около 7 500 болни са били лекувани през 2011 година в МБАЛ – Свиленград, посочи д-р Ермов.

СМ