17
Сря, Юли
29 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Никола Динков си даде отвод, Георги Илиев също не влиза в листата

Свиленградските социалисти няма да имат свой представител в кандидатските листи за депутати на предстоящите парламентарни избори. Това стана ясно след провелото се днес заседание на Областния съвет на БСП, на което присъстваха 33-ма членове.

От свиленградската организация участие в заседанието са взели сегашният народен представител Никола Динков, председателят на ОбС на БСП Стамо Димитров и предишният лидер Георги Илиев.

Както вече е известно, водач на листата е Велизар Енчев, спуснат от Националния съвет на партията. На заседанието борбата била за второто място между бившия кмет на Харманли Михаил Лисков и сегашните депутати Никола Динков и Смиляна Нитова. При проведените две гласувания всеки един от тримата получил по 11 гласа. Тогава Динков станал и заявил, че си прави отвод.

В крайна сметка втори в листата е Лисков, а досегашният депутат Виолета Желева от Димитровград получава третото място. Четвъртото е е за Смиляна Нитова от Хасково. Така в листата на БСП за 29-и МИР няма да има представител на свиленградските социалисти, въпреки че тукашната организация номинира Никола Динков и Георги Илиев, като изрично посочи Динков за водач.

Пето, осмо и дванадесето място са отделени за коалиционни партньори и представители на гражданската квота, които тепърва ще бъдат определени.

Предстои листата да бъде окончателно утвърдена от Националния съвет на БСП, но не се очакват изненади, съобщи областният председател на партията Емилия Масларова.

Ето и останалите в листата на БСП:

6. Никола Георгиев – председател на общинската организация в Симеоновград, национална сигурност и икономика

7. Диляна Комитова – председател на група съветници от БСП в община Харманли

9. Атанас Атанасов – инженер

10. Емил Димитров – председател на младежкото обединение в областта

11. Богдан Кирилов – юрист

13. Иван Ганев – инженер химик

14. Божидар Драганов – икономист – бизнес администрация

15. Нина Николова – политология

16. Ленко Петканин – член на Националния съвет и отговорник за областта в централата на партията

Отсъствието на Никола Динков от проектолистата на БСП за предстоящите избори за Народно събрание буди изненада и недоумение. Инж. Динков бе сред най-активните депутати в сегашния парламент. Отправил е редица питания към управляващите по щекотливи за нашия район въпроси, множество изказвания по актуални теми и пр.