23
Вт, Юли
35 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Общинската организация на БСП в Свиленград предложи Никола Динков и Георги Илиев да бъдат включени в кандидат-депутатската листа на партията на предстоящите парламентарни избори.

Двамата бяха номинирани на общинска партийна конференция, провела се неприсъствено, с подписка, заради спазване на противоепидемичните мерки. Както е известно, Никола Динков е депутат в сегашното Народно събрание, а Георги Илиев е общински съветник и бивш партиен лидер на социалистите тук.

На конференцията бяха приети отчетите на червените народни представители в региона Виолета Желева, Смиляна Нитова и Никола Динков. Събранието даде отлична оценка на Динков за работата му като депутат. Освен това, местните социалисти изрично настояха той да бъде водач на кандидат-депутатската листа в Хасковски многомандатен избирателен район.

Най-много предложения за включване в листата са направили социалистите в Симеоновград – 7 души. По пет са номинациите в Хасково и Харманли, 3 - в Димитровград и 1 – в Тополовград. Предстои тази седмица Любимец да посочи кой да ги представлява.

На проведено в сряда заседание на Изпълнителното бюро на БСП определи списък с водачите на листите, които ще бъдат гласувани от Националния съвет. За 29 Хасковски многомандатен избирателен район за водач е предложен Велизар Енчев.