29
Сря, Май
16 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Инж. Никола Динков ще представлява региона в Народното събрание. БСП мачка в Свиленград, в Любимец – обратно. Избирателната активност по-ниска от вота за президент

Свиленградчанинът инж. Никола Динков е избран с листата на БСП – лява България за депутат в 44-тото Народно събрание и ще представляват региона в новия български парламент

За 27-те години на прехода само двама местни, и то от Свиленград, досега са били народни избраници на жълтите павета. Първият беше Христо Атанасов през 90-те години, от квотата на БСП. След него, през 1997 г., в Народното събрание бе избран Георги Шишков, един от основателите на СДС в общината.

Строителният предприемач инж. Никола Динков е настоящ председател на Общинския съвет в Свиленград. Наскоро той отбеляза 60-годишния си юбилей. Беше втори в листата на БСП за Хасковски многомандатен избирателен район сле известната журналистка Елена Йончева. Женен е, има дъщеря. Внучката му Николета бе плътно до него и в предизборната кампания, и пред урната в неделя. Друг нашенец, 53-годишният ветеринарен лекар д-р Георги Станков, бе на косъм от парламентарна кариера. Станков е събрал 2 532 преференциални гласа в Хасковска област. Те обаче, оказва се, не му достигат, за да влезе в НС.

 

Пълна информация, резултатите от гласуването по секции и изявление на свиленградския депутат четете в новия брой на в. "Старият мост" - още тази вечер по магазините, а от утре и в "Лафка"