22
Пон, Юли
41 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

53-годишният ветеринарен лекар д-р Георги Станков от Любимец става депутат в 44-отото Народно събрание на Република България.

Д-р Станков бе пети поред в листата на ГЕРБ за 29-и МИР - Хасково. Вторият – Станислав Дечев, обаче отново става областен управител и пълномощията му като народен представител бяха прекратени. В сряда се очаква Дечев да бъде официално назначен като губернатор, а ЦИК да обяви Станков за народен представител. Пред „Старият мост“ той потвърди намерението си да седне на парламентарната банка.

Мястото на Дечев в Народното събрание трябваше да заеме димитровградчанката Гергана Кръстева, която е следваща в листата за Хасковска област. Адвокатката, която в момента е председател на Общински съвет - Димитровград, се отказа да става депутат. Тя вече е подала в ЦИК заявлението си за отказ.

Д-р Георги Станков е общински координатор на ГЕРБ за община Любимец. От 2015 г. насам оглавява Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. Има две дъщери и четири внучета. Съпругата му Мария Станкова е председател на местния парламент в Любимец. Станков събра на парламентарните избори 2 532 преференциални гласа в Хасковска област.

Не е изключено още един нашенец да стане депутат след Никола Динков и Георги Станков. Големи шансове има и Валентин Ангелов, който бе на шесто място в листата на ГЕРБ. Тази хипотеза е възможна, ако водачът Делян Добрев стане член на правителството.