29
Сря, Май
16 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Сините подариха петлистна детелина за късмет на кандидата за кмет Иван Андреев

 

Ново ръководство на организацията на СДС в Свиленград бе избрано на общинска конференция на сините, която се проведе в петък /10 юли/. За председател на партията тук бе определена Пенка Николова, която е директор на ЦДГ „Детелина“ в кв. „Гарата“. Преди два мандата тя бе кандидат на СДС за кмет на Свиленград. Досегашният лидер Христо Николов вече ще бъде зам.-председател, като ще отговаря за младежките дейности. Ръководството на сините тук включва още двама зам.-председатели - Росица Симеонова, чийто ресор е коалиционната политика и Анджелика Стоянова, която ще изпълнява функциите на говорител. Новият секретар е Сийка Ангелова, която замени адв. Добри Тодев. Както „Старият мост“ писа, адвокатът напусна сините редици и премина в АБВ, като оглави Георги-Първановата партия в общината.

Специален гост на конференцията бе кандидатът за кмет на ГЕРБ Иван Андреев, който бе подкрепен от СДС още миналата седмица. На събранието сините потвърдиха подкрепата си и му подариха изключително рядката петлистна детелина за късмет.

На конференцията бе взето решение да се запази и развие Реформаторският блок и лидерите му да направят единна регистрация, спазвайки коалиционното споразумение. Номинирани бяха кандидати за кметове на кметства и кандидати за общински съветници за предстоящите местни избори. Присъстващите приеха и становище за модела на управление на община Свиленград.

Елена МИХАЛЕВА