Политика
Инструменти
Шрифт

Над 5 000 млади хора от ДПС работят в различните етажи на властта в страната

60 млади свиленградчани – 48 мъже и 12 жени на възраст до 29 години, станаха учредители на младежката организация на ДПС в общината. Гости на събранието в неделя бяха зам.-председателят на партията Юнал Лютви - 1 от 3-мата български депутати, избирани във всички народни събрания от 1990 г. насам; народният представител Гюнер Сербест и областният председател на МДПС Тамир Емин; лидерът на общинската организация Малек Хусеин.

Форумът бе воден от Манол Янчев, бивш кандидат за кмет на село Мезек. Присъстващите единодушно избраха за председател на организацията 29-годишния Николай Наков, работник в гръцко предприятие за алуминиева дограма. Както „Старият мост“ вече писа, още преди учредяването на МДПС тук неговото име бе спрягано за лидер на младежката формация.

С приветствено слово към младежите от ДПС се обърна Юнал Лютви: „Аз съм от Харманли и знам, че преди 60 години в Свиленград имаше едно турско семейство – разказа той. - Тук беше една крепост, където не се допускаха турци.“ Лютви подчерта, че ДПС е единствената политическа сила в България, която има възход, расте и на изборите увеличава резултатите си за разлика от другите партии. Дългогодишният депутат коментира и настоящото правителство на страната. „ В момента ГЕРБ извършва демонстративни арести на престъпници – някои остават в ареста, други са освободени – каза той. - Трябва обаче икономиката да се развива, България да постигне нивото, което имат останалите 12 страни, нови членки на ЕС. У нас няма ясно дефинирани икономически задачи, които да изведат държавата от кризата“, изтъкна Лютви и призова за консолидация на всички политически сили за общи действия в условията на финансов колапс. В заключение заместникът на Ахмед Доган подчерта, че ДПС държи на своите членове и симпатизанти и се грижи за тях, особено за младежите. „Над 5 000 млади хора от ДПС работят в различните етажи на властта в страната, затова жънем успехи“, завърши Юнал Лютви.

Стефка КОЛЕВА