14
Нед, Юли
18 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Таня Станкова от ГЕРБ бе избрана за председател на Общинския съвет в Любимец. Това страна на учредителното събрание на новия местен парламент, провело се в сряда.Тя бе единствената предложена за поста, като при тайния избор за нея гласуваха всичките 13 съветници.

Таня Станкова е на 40 години, юрист по образование. Дъщеря е на депутата от ГЕРБ Георги Станков. Любопитното е, че тя наследява на поста своята майка – Мария Станкова, която три мандата бе председател на местния парламент в Любимец.

Преди избора председателят на общинската избирателна комисия Светослава Иванова връчи удостоверенията на новоизбраните кмет на общината Анастас Анастасов, общински съветници и кметове на селата. Всички те положиха клетва, повтаряйки прочетения от областния управител на Хасково Гинка Райчева текст, която ги поздрави и им пожела успешен мандат.

 По традиция първото заседание на местния парламент бе открито от най-възрастния общински съветник - Валя Бозалиева от ИТН.

Анастас Анастасов, който четвърти мандат ще управлява общината, подчерта в словото си, че ще бъде кмет на всички граждани, независимо от партийната, идеологическа и етническа принадлежност. Аз ще бъда част от решенията, а не част от проблемите, пред които ще бъдем изправени, подчерта той.

С благодарствени думи се обърна и новият председател на местния парламент Таня Станкова, която увери, че ще работи в диалог с всички съветници и институции за просперитета на общината. Тя насрочи следващото заседание на ОбС на 16 ноември.

Церемонията завърши с празничен водосвет пред сградата на Общинската администрация, отслужен от отец Трифон Караджонов. Преди да влезе в кабинета си за своя четвърти мандат кметът Анастас Анастасов получи символичен ключ от зам.-градоначалника Илия Илиев.

Както Старият мост писа, в новия общински съвет в Любимец ГЕРБ има 10 свои представители, ИТН – 2, и Коалиция „БСП за България“ – 1. На изборите Таня Станкова получи най-много преференции – 448. Шест са избраните кметове в селата, като всички те бяха издигнати от ГЕРБ. 

СМ