15
Съб, Юни
31 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

Дистрикт гуверньорът Пламен Минев се срещна с членове на местния клуб

Ротарианците от Свиленград и Одрин официално се побратимиха. Тържествената церемония се състоя в ресторнт „Романтика“ в сряда вечерта. На нея присъстваха членове на клубовете в двата града. Тук бе дистрикт гуверньорът на България за 2009-2010 ротарианска година Пламен Минев. Той се среща с представители на общо 85-те клуба в страната по определен график през годината.

Посещението му в Свиленград съвпадна с церемонията по побратимяването. В „Романтика“ бе и дистрикт гуверньорът на един от трите дистрикта в югоизточната ни съседка. Тази вечер ще разговаряме за сътрудничеството между Ротари клубовете в България и Турция и ще обсъдим възможностите за съвместни проекти по европейски програми, каза Пламен Минев. Освен това подготвяме няколко събития за лятото на 2010 г., когато се навършват 10 години от първото събиране на клубовете от България, Гърция и Турция, допълни той. Дистрикт гуверньорът подчерта, че организацията работи основно в областите образование и здравеопазване и помага на хора в нужда. Свиленградският клуб има собствено място в българската организация, членовете му имат изпълнени няколко проекта, създаден е и младежки клуб Ротаракт, който трябва да бъде разширен, каза Пламен Минев.

Ротари клуб – Свиленград е основан през 1998 г. и официално чартиран на 25 май 2001 г. В момента в него членуват 25 души. Президент е Георги Лозев, а секретар – Никола Караиванов. Досега 7 души от Любимец са членували в тукашния клуб. До края на тази година обаче ще бъде учреден самостоятелен клуб в Любимец. Една от последните идеи на свиленградските ротарианци е да се постави мраморна паметна плоча с имената на най-големите местни дарители от Възраждането до днес.

СМ