13
Съб, Юли
19 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

Първата априлска изложба, открита снощи в Арт галерия Свиленград, е наречена „Издигане”. Нейни автори са художниците от Стара Загора Иван Арабаджиев и Ирина Колева.

Експозицията включва 30 платна маслена живопис и акрил с различни размери, включително миниатюри. Темите са абстрактни, но напомнят лица и обекти.

Двамата творци са познати на свиленгрдската публика от участието си в миналогодишния пленер „Нарисувани усещания”. Пред гостите на откриването, сред които беше и кметът на Свиленград арх. Анастас Карчев, художниците споделиха, че всяка от картините им е сътворена заедно, редувайки се с четката, докато всеки от тях не усети, че е завършена.

„Избрахме мотото „Издигане”, защото вярваме, че чрез издигане на истинските ценности, чрез тяхната изява в ежедневието ни, ние ще създадем един много по-различен и прекрасен свят, в който материалното няма да е водещо, а ще е следствие. За нас е важно ежедневно да се стремим към развитие, към усъвършенстване, към издигане на духовното и божественото у човека и да изпълним битието си с красота, творчество и смисъл.”

Художниците благодариха за добрата организация на събитието и дариха една от картините си - „Символ на вярата”, на Арт галерия Свиленград.

Творбите ще са изложени за разглеждане и продажба до 26 април и всеки, който желае, може да си закупи красив подарък - произведение на изкуството.

Следващата изложба в Арт галерията е на 27 април от 18 ч. на местната художничка Радомира Вълкова.