21
Вт, Май
27 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

Крепостите край Мезек и Маточина са включени в националния конкурс за Годишните награди в туризма. Двете исторически забележителности фигурират в категория "Изборът на българите", в която са вписани "100-те национални туристически обекта" и "50-те малко познати места".

В категория „ Журналистически материал на тема туризъм в България в печатна медия“ е номинирана публикацията в столичен вестник “ Античността оживява в Източните Родопи“, чийто автор разказва и за забележителности в района на Свиленград.

Онлайн вот ще определи носителите на призове в десетте категории на конкурса. Всеки може да гласува за един участник в рамките на една категория. Гласуването за финалистите ще бъде до 00.00 ч. на 22 ноември, на интернет страницата www.tourismawards.bg, която е достъпна и през уеб страницата на Министерството на туризма.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през декември. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса - българската роза.

СМ