17
Сря, Апр
27 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

VIKI1Академия млад актьор“ спечели трето място

 Свиленградчанчето Виктория Стаматова бе удостоена с диплом за актьорско майсторство на международния театрален фестивал „Бургаски изгреви 2014“. 5-годишната Вики бе и най-малката участничка в конкурса. Тя е част от театралния състав „Академия млад актьор“ при НЧ „Просвета 1870”. Това е нейното първото участие в конкурс на такова ниво. „Бургаски изгреви“ е най-големият детски и младежки театрален фестивал в България.

Нашите актьори се представиха пред морската публика с постановката „Ваше въображение“, която изиграха и в Свиленград на 17 април. Приказката от Албена Димова местните таланти готвят вече един сезон. Трупата от 12 малчугани с режисьор Ваня Стефанова припомни на малки и големи, че трябва да съхранят детските фантазии възможно най-дълго. С блестящото си изпълнение те успяха да се класират на трето място във фестивала. Освен това получиха и специална грамота в блиц-конкурса „Четири в едно“ - за актьорско майсторство, певчески умения, свирене на инструмент и танц.

Извън фестивалната програма нашенчетата изиграха постановката си и в Поморие. След приключване на представлението публиката бе страшно очарована и избухна в аплодисменти.teatyr1

Диляна ЦВЕТКОВА