30
Чет, Май
17 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

 

DSC 538614-годишната Мартина Козалиева спечели титлата в конкуренция с още 10 претендентки за короната на красотата. Хубавицата бе определена и за Мис Публика

 

14-годишната Мартина Козалиева стана Мис Любимец '2012. Конкуръст за определяне на най-красивата любимчанка се състоя в сряда вечерта в плувен комплекс „Рай“. Мартина грабна короната на красотата в конкуренция с още 10 претендентки. Освен журито, тя впечатли и публиката, като бе определена от присъстващите и за Мис Публика.

Конкурсът се проведе в три кръга. Момичетата дефилираха в бански костюми и официални облекла, както и в дълги роби, носейки фенери. Кандидатките трябваше да отговарят и на въпросите на журито, което бе председателствано от Илия Илиев, директор на дирекция „Обща администрация“ в ОбА-Любимец. След представянето на хубавиците комисията даде най-висока оценка на Мартина и я определи за Мис Любимец '2012. В паузите между отделните кръгове за присъстващите танцуваха Виктор Алеков и Василена Шопова, които са европейски шампиони и световни вицешампиони по модерен балет.

Мартина учи в ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково немски и английски език. Мерките й са завидни – 90/60/90. Красавицата мечтае да стане архитект. За награда тя получи 400 лв., бижу „Сваровски“, както и други подаръци, предоставени от спонсорите на събитието. На второ място бе класирана Кристина Делева, а на трето – Николета Вангелова. Те получиха съответно 300 лв. и 200 лв., както и бижута „Сваровски“ и други подаръци.

На конкурса присъстваха над 330 гости с куверти. Публиката също имаше право да избере своя Мис. Мнението на зрителите съвпадна с това на журито и така Мартина бе определена и за Мис Публика.

Домакините на събитието от плувен комплекс „Рай“ също определиха своите фаворитки и ги наградиха, като дадоха първото място на Николета Вангелова, второто – на Мартина Козалиева, а третото – на Мария Атанасова.

Конкурсът се проведе под патронажа на кмета на Любимец Анастас Анастасов, който присъства на събитието. В плувен комплекс „Рай“ бяха също и председателят на ОбС Мария Станкова, както и други представители на ръководството на общината. Желанието на организаторите е конкурсът, с който бе дадено началото на празниците по повод Деня на Любимец, да стане традиционен.

Водеща на шоуто бе Евгения Стоянова, секретар на читалище „Братолюбие“. За музикалното оформление в плувен комплекс „Рай“ се погрижи известният наш диджей Живко Микс, който след официалната част вдигна градуса на настроението до максимум.DSC 5364

Елена МИХАЛЕВА