Култура
Инструменти
Шрифт

Нито един от явилите се на матура по български език и литература свиленградски зрелостници не е получил двойка. Това показват резултатите от проведените държавни зрелостни изпити. Трима абитуриенти от ПГССИ „Христо Ботев“ са оценени с отличен /над 5,50/ - Гергана Ангелова, Даниела Ходжева и Стефан Хаджистефанов. Средният успех на матурата по български език и литература в това школо е добър 4,02. На матурата по избор по математика има две пълни шестици – на Катрин Делибозова и Дебора Острева. По география пълна шестица има Гергана Ангелова, а Мария Георгакиева и Магдалена Терзиева са получили над 5,50.

На втория зрелостен изпит има три двойки – една по биология и две по география. Резултатите са напълно реални, отговарят на очакванията на ръководството на училището и на учениците, каза директорката на школото Христина Милушева.

Средният успех на матурата по български език и литература в СОУ „Д-р П. Берон“ пък е много добър 5,14. 28 зрелостници от това училище са получили отлични оценки над 5,50. Невена Ганева пък има пълен отличен. На матурата по избор на руски език е предпочела да се яви само Албена Трифонова, която има пълен отличен. По математика има 2 отлични оценки над 5,50. По история и цивилизация 8 зрелостници са получили над 5,50, а Елисавета Топалова е оценена с 5,99. 15 от явилите се на география и икономика имат над 5,50, а други трима са с пълен отличен – Димитър Караангелов, Георги Джевелеков и Николай Гарев. По биология и здравно образование има 4 отлични оценки над 5,50. С 6,00 по химия е оценена Светлана Стоянова, а други трима зрелостници са с над 5,50. В СОУ „Д-р П. Берон“ няма двойки и на втория зрелостен изпит по предмет по избор.

Сега в двете школа се подготвят дипломите на зрелостниците.

СМ