Култура
Инструменти
Шрифт

Над 80 участници са изпратили свои стихотворения за националния поетичен конкурс „Жената – любима и майка“, който се организира от община Свиленград, читалище „Просвета“ и Съюза на българските писатели /СБП/. Поетите са разпределени в две групи – от 12 до 18 години и над 18 години. При по-малките в литературната надпревара са се включили 14 участници с 26 стихотворения.

Във втората ще се съревновават 160 стихотворения на 75 поети от цялата страна – Белослав, Монтана, Пловдив, Варна, София, Перник, Плевен, Стара Загора, Свиленград и др. Сред тях има любител на римуваното слово, живеещ във Франция.

Според регламента в конкурса могат да участват поети, нечленуващи в професионални писателски организации, като всеки автор може да изпрати най-много три свои творби.

Журито ще се ръководи от Николай Петев, председател на СБП. В оценяващата комисия ще бъдат също поетът Ивайло Балабанов и Христо Ганов от СБП.

Церемонията по връчването на наградите ще се състои в залата на шато „Катаржина Естейт“ на 10 март. Наградният фонд е 1 500 лв. Победителят получава и специалната статуетка на конкурса.

СМ