24
Сря, Юли
37 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

Любители на рока от Свиленград ще участват в деветия фестивал за ученически рок групи S`Cool Rock Fest, съобщиха от община Пловдив. Музикантите ще свирят на сцените в Plovdiv STAGE PARK на Младежки хълм на 21, 22 и 23 юни.

Фестивалът е под мотото „Рокът за едно по-добро бъдеще“. В него се включват 20 ученически групи от Бургас, Варна, Свиленград, Ямбол, Троян, София и Пловдив.

Музикантите от свиленградската група „Аурора” ще излязат на сцената на 21-ви юни.

В трите дни на S’Cool Rock Fest, като съпътстваща програма, ще се проведат открити уроци, които целят да подкрепят, развият и насърчат младите музиканти. Идеята е да се обогатят познанията на младежите за стилове в музиката, музиканти, допринесли най-много за развитието и популяризирането на рока; показване на инструментални техники; представяне на различни марки и модели инструменти, ефекти и апаратури, използвани най-често в даден стил на рок музиката.

S'cool Rock Fest се организира от Сдружение „Активна Подкрепа за Креативност“ с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града. Младите таланти ще бъдат насърчени с подаръци грамоти и възпоменателни фланелки за всички участници във феста. СМ