18
Чет, Апр
26 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

Тази вечер в Арт галерия - Свиленград се откри съвместна изложба на 13 свиленградски творци, посветена на наближаващия празник на жената - 8 март.

Изложбата е озаглавена „Тя” и съдържа над 50 творби, които  представят женската същност през погледа на местните художници и приложници. Те работят в различни сфери на изобразителното изкуство, някои са съвсем млади, все още студенти, други са дългогодишни творци и преподаватели.

Участниците в изложбата са: Радомира Вълкова, Златомира Костова, Георги Костадинов, Габриела Паришева, Грета Бъчварова, Радко Бъчваров, Мария Кряскова, Соня Кючукова, Адриана Димитрова, Венета Станкова, Ива Димитрова, Стоян Александров, Ивалина Кръстева-Недева.

Все повече хора от Свиленград се вдъхновяват да се занимават с изкуство и да експериментират и творят в различни техники, каза кураторът на изложбата художничката Ивалина Недева, която е експерт в Общинска администрация – Свиленград.  

За първи път се представят експонати от метал на местен художник. Освен живописни картини с маслени бои и акрил на изложбата могат де се видят рисунки с туш, молив, с игла и конец,  скулптури от дърво и от бронз, бижута от кожа и бродерии, миниатюрни металопластики, керамични вази, пано от рисувана и бродирана коприна с колажи. Творбите могат да се закупят и да станат уникален подарък.

Експозицията ще бъде отворена до края на месец март.