18
Чет, Юли
34 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

Инициатива на читалище "Изгрев-1921" в с. Мезек е класирана в конкурса „Социално ангажирани изкуства“ на Националния фонд „Култура“.

„Под стария чинар - творчески мост между поколенията“- това е насловът на бъдещите дейности, които целят да обединят хора от различни възрастови групи от Мезек и околни села. Планирано е организирането на работилници по дърворезба, живопис, плетене на една кука, плетене на колани, фотография, иконопис. Предвижда се подреждане на изложба със създадените творби и предмети. Идеята е да се създаде мост между автентичното и съвременно изкуство като се съберат младежи и възрастни, да се насърчи общуването между тях, преодоляване социалната изолация на хората от третата възраст.

Читалището в с. Мезек поддържа активна дейност във всички основни сфери - библиотечно обслужване, музейна сбирка, любителско изкуство и др. То развива и обогатява културния живот на жителите, както и всички посетители от региона и страната, чрез организиране и провеждане на множество събития, творчески срещи, празници отразени в културния календар, е оценката на конкурсната комисия, която определя пълното финансиране на проекта „Под стария чинар“ – 8 345 лв.

СМ