Крими
Инструменти
Шрифт

ДНК-експертиза установява чие е тялото

Разложен женски труп бе открит покрай пътя от Свиленград за Любимец, близо до разклона за село Сива река. На зловещата находка се натъкнал мъж, тръгнал за охлюви из района. Човекът веднага се обадил в полицейското управление. Пристигналите служители на реда са направили първоначален оглед на тялото и мятото, където е намерено, като са открили и чехлите на мъртвата. Полуразложеният труп е бил изпратен в Съдебна медицина – Хасково за пълна експертиза.

След първоначалния оглед от съдебния лекар д-р Христо Еленски няма данни за убийство, казаха от пресцентъра на МВР в областния център. Окончателните резултати обаче все още не са готови. За да се установи чий е трупът, ще бъде направена ДНК-експертиза. Вече са изпратени проби, като работата по тях ще отнеме по-дълго време.

Според разследващите тялото е на жена на възраст около 37-38 години. Колко време е престоял заровен в земята засега не е ясно.

Две са основните версии, по които се работи в момента. Има вероятност откритото тяло да е на безследно изчезналата преди три години свиленградчанка Светла Попова. За последен път тя бе забелязана на 5 април 2006 г. на шосето близо до разклона за Сива река. Установено бе, че същия ден тя се върнала от Турция и слязла от автобуса в Любимец. Там се качила на такси, за да стигне до кв. „Гарата“, където живее. Малко преди очертанията на града обаче внезапно казала на шофьора да спре, слязла от таксито и хукнала към нивите. От този момент нататък следите й се губят. Жената бе обявена за национално издирване от 13 април 2006 г. До ден днешен близките й нямат никакви вести от нея. Според служители на реда останките от облеклото на мъртвата не съвпадали с дрехите, с които за последно е била видяна Светла Попова.

Възможно е също намереният труп да е на друга млада свиленградчанка, която е в неизвестност от миналата година, казаха от полицията. На този етап не може да се твърди чий е трупът и какви са причините за смъртта.

СМ