Крими
Инструменти
Шрифт

Свиленградчани пропищяха от масови домови кражби. Неизвестните апаши нагло се вмъквали в тукашни къщи и апартаменти дори когато собствениците им били там. Отмъквали всичко, каквото им попадне.

Миналата неделя крадец се промъкнал в частен дом на ул. „Алеко Константинов“ около полунощ.

Стопаните вече се били прибрали, но не усетили нищо. Тяхна съседка обаче видяла престъпника да излиза през прозореца на първия етаж и чевръсто да прескача оградата, отмъквайки фотоапарат. Можех да извикам и да се опитам да го спра, но ме хвана страх, разказа очевидката. По думите й апашът бил на видима възраст около 17-18 години.

Обект на крадците напоследък станали и много къщи в централната градска част около пазара, които били отарашени. Престъпниците не се притеснявали и от факта, че наблизо има пазачи, които през нощта охраняват тържището.

Сред потърпевшите са и живеещи в квартал „Изгрев“. Неизвестен злосторник е влязъл през нощта в апартамента на Владимир Ш. За късмет точно тогава стопанинът излязъл в коридора и видял крадеца, който побързал да изчезне, без да успее да вземе нищо. Същият сценарий се разиграл и в къща близо до СОУ „Д-р П. Берон“. Нейният собственик се събудил посреднощ и тръгнал към кухнята да пие вода, когато видял в коридора крадец и се развикал. Като разбрал, че е спипан на местопрестъплението, злосторникът мигновено се изпарил. Свиленградчанин, който живее в блок 1 в кв. „Изгрев“, пък разказа, че след като се върнал от едноседмична почивка, едва успял да отключи апартамента си. Това ме навежда на мисълта, че са се опитвали да отключат докато съм отсъствал, добре че бравата ми е специална, иначе щяха да ме оберат, каза нашенецът. Жена от същия квартал сподели, че вече се страхува да остава сама през нощта заради подобни инциденти.

От полицията не съобщават за домови кражби в Свиленград. Най-вероятно причината за това е, че потърпевшите не подават жалби в тукашното РПУ.

СМ