Крими
Инструменти
Шрифт

Окръжна прокуратура – Хасково наблюдава досъдебно производство за пренасяне през границата на страната на амфетамини за 5 509 200 лева, открити от гранични полицаи в землището на гр. Свиленград. В Окръжна прокуратура – Хасково е образувано досъдебно производство за пренасяне през границата на страната на наркотично вещество в особено големи размери, случаят е особено тежък - престъпление по чл. 242 ал. 4 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 25.01.2021 г., в землището на гр. Свиленград, обл. Хасково, в коритото на река Канаклийска, между два гранични репера, двама служители от Гранично полицейско управление – Ново село при обход на района са открили осем платнени торби, тип „мешки", в които имало общо 72 пакета, пълни с наркотично вещество. Веднага на място са пристигнали разследващи екипи, като чантите са били иззети за анализ и установяване на количеството.

При назначената и изготвена експертна справка е установено, че в торбите се съхранявало наркотично вещество - амфетамини, с бруто тегло 183.640 кг, на обща стойност 5 509 200 лева.

Започнали са процесуално – следствени действия под наблюдението на Окръжна прокуратура – Хасково и оперативни мероприятия за издирване и установяване на лицата, имащи съпричастност към откритите наркотични вещества.

За престъплението по закон е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лева.