19
Пет, Апр
27 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Петима са задържани по време на акция за предотвратяване и разкриване на престъпления, свързани с наркотици, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Хасково.

В ареста в Свиленград е пренощувал 33-годишен. Той е проверен около 14,30 часа на улица „Хан Аспарух“ в града с леката си кола „Форд“. Изпробван е с дрегер, който отчел наличие на канабис в кръвта. Последвала е проверка в жилището му на същата улица, където са открити 2 буркана със суха зелена листна маса с тегло 1 140 грама, също реагираща на канабис.

Със същата дрога в Симеоновград е заловен 38-годишен, спрян за проверка на улица „Граф Келер“. При вида на полицаите той изхвърлил на земята 3 топчета с марихуана с тегло 1 грам.

В ареста на областния град е бил доведен 31-годишен, у когото териториалните полицаи са намерили 4 пликчета с тегло 60 грама чай за пушене. „Компания“ в ареста му е правил и 27-годишен, проверен от общинските полицаи на улица „Акация“. При обиск в него са открити 2 сгъвки и саморъчно свита цигара – чай за пушене.

Серията завършила със задържането на 20-годишен в Харманли. Той е проверен като пътник в автомобил. За откритото в колата пликче със суха зелена листна маса – канабис с тегло 1 грам, той признал, че е негово. В близост до автомобила е намерен и плик с грам бяло прахообразно вещество на кристали и розово хапче.