27
Пет, Ян
19 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Други двама свиленградчани хванати с 90 кг канабис в Истанбул

Седем българи, сред които трима свиленградчани, са арестувани за трафик на 30 тона хашиш след мащабна международна операция край Балеарските острови, в Гибралтарския проток, Канарските острови и Мавритания. Акцията е осъществена между 24-ти и 28-и септември т. г.  Стойността на количеството конфискуван наркотик се изчислява на 60 милиона евро.

В акцията в Испания са участвали и българските служби. Задействани са четири патрула, хеликоптер и самолет за митническо наблюдение за разследването, провеждано в продължение на месеци от членове на Данъчната агенция и Националната полиция.

Преди това, през март и юли тази година, на други две платноходки на същата организация са засечени още 4600 килограма хашиш. Испанските власти смятат, че водеща роля в трафика играят български организирани престъпни структури. Престъпната мрежа покривала Мароко, Балеарските и Канарските острови и провинция Андалусия. Ръководителите ѝ били източноевропейци, опитни в наркотрафика по море.

Други двама свиленградчани пък бяха арестуванипреди дни  в Истанбул с 90 кг канабис. Единият от тях бил близък роднина на 45-годишен мъж, заловен наскоро с над 10 кг марихуана в колата му край с. Генералово, твърдят запознати.

СМ

Очаквайте подробности.