24
Сря, Юли
35 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Цигари без бандерол и конопени растения са иззели   полицаи от РУ Свиленград при операция по противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места под ръководството на Районна прокуратура.

В неделя в 3,45 часа икономическите полицаи са проверили частен дом в с. Мустрак, обитаван от 36-годишния С. С. От дома са иззети общо 720 къса безакцизни цигари от различни марки. Собственикът им ги е предал с протокол и му е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

Оказало се, че задържаният заедно с 36-годишен димитровградчанин Г. Г. са засели и отглеждали конопени растения с брутно тегло 3 кг в двор на изоставена къща в селото. Полевият наркотест е потвърдил, че стръковете са канабис. Двамата са задържани до 24 часа по стартиралото досъдебно производство.За последните 10 дни, при три специализирани полицейски операции на територията на Свиленград и региона са задържани четирима мъже за отглеждане на канабис в ниви в селата Димитровче, Левка и Мустрак, за които РП-Свиленград е образувала досъдебни производства.