17
Сря, Апр
28 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем В. В. на 44 г., български гражданин, за това, че на 20.01.2020 г., на ГКПП Капитан Андреево като извършител в съучастие с неустановено по делото лице, като подбудител и помагач, без надлежно разрешително, е направил опит да пренесе през границата на страната от България в Турция с лек автомобил „Ауди А5“ високорисково наркотично вещество – марихуана, с общо бруто тегло 11,200 кг на обща стойност 44 800 лева, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини /поради откриването на наркотичното вещество от митническите служители на МП Капитан Андреево/ - престъпление по чл.242 ал.2 вр.чл.20 ал.2, вр. ал.1, вр.чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс.

Разследването по образуваното досъдебно производство се води от разследващ митнически инспектор при Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“.

На 20.01.2020 г., на ГКПП Капитан Андреево е извършена щателна митническа проверка на лек автомобил „Ауди А5“, управляван от обвиняемия В.В., с когото от България за Турция е пътувало още едно лице – жена, на 28 г. При проверката в кухините на купето под лявата и дясната пластмасови кора, намиращи се под задните ляв и десен прозорец на автомобила, са открити 40 пакета, съдържащи зелена суха листна маса, реагираща при полеви наркотест на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 11,200 кг и е на стойност 44 800 лева. Същото е иззето при проведените следствени действия, ведно с лекия автомобил.

С постановление на Окръжна прокуратура – Хасково, от 21.01.2020 г.,  В.В. е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Разследването по случая продължава.