Крими
Инструменти
Шрифт

Турски гражданин, живеещ от година и половина в България, е бил отвлечен от Свиленград и малтретиран в къща в с. Чернодъб. По неофициални източници похитеният и насилван мъж работил като журналист.

След наше запитване от пресцентъра на прокуратурата изпратиха следното съобщение: „По повод запитвания от журналисти ви уведомяваме, че в Окръжна прокуратура-Хасково е образувано досъдебно производство за престъпление по член 142 ал.2 точка 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс - за това, че на 22. 12. 2018 г. в гр. Свиленград е отвлечен, от повече от две лица, турският граждани Ш.Б., на 60 г. Пострадалият е подал сигнал в РУ на МВР- Свиленград, като на 25 декември 2018 г. е образувано досъдебното производство, започнало с протокол за разпит на Ш.Б.. Турският гражданин живее от около година и половина в България.

До момента е установено, че Ш.Б. е бил отвлечен от гр. Свиленград на 22 декември 2018 г., като  е бил откаран и държан в къща в село на територията на община Свиленград. Установено е, че по отношение на него е проявено насилие. По време на разпита е заявил, че му е отнета сума от 3 000 евро. До момента няма задържани лица. Пострадалият е бил изоставен край гр. Пловдив след полунощ на 23 декември 2018 г., като е  подал сигнал в полицията“.

Жители на селото, в което бил държан турчинът, казаха, че са били правени огледи и обиски и в техни къщи.