Крими
Инструменти
Шрифт

Разбиха и обраха осем коли за четири дни

Автобанда вилнее из Свиленград от около седмица. Осем коли са били разбити и обрани само за четири дни по идентичен начин.

Последните небези на апашите са от снощи. Колите – Мицубиши и Форд, са били гарирани съответно на улиците „Велики Преслав“ и „Д. Благоев“. Начина на проникване и в двете е чупене на стъкло на предна дясна врата. Откраднати са лични документи, 20 лева, а от Форда – годишната му винетка, оставена незалепена до лоста.

Още шест автомобила осъмнаха разбити и ограбени тези дни. Първата от кражбите станала на 4 февруари, съобщиха от пресцентъра на МВР. След счупване на стъклата на предните врати е проникнато в спрян на паркинг в града „Мерцедес“. Задигнати са 2 якета и портфейл с документи и кредитни карти, собственост на 35-годишен софиянец. Рано сутринта на следващия ден е разбита и обрана и кола с пловдивска регистрация, притежание на тукашен граничен полицай. Още четири автомобила осъмнаха с разбити стъкла през тази седмица. Колите се намирали в различни точки на Свиленград. Запознати твърдят, че апашите търсели пари, тъй като задигали само ръчен багаж. По-късно чантите били открити, изхвърлени наблизо до местата на кражбите. От едно от возилата крадците отмъкнали и актуална винетка. Явно собственикът я закупил наскоро, тъй като все още не била залепена.

СМ