23
Вт, Юли
35 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Условна присъда от Районен съд-Харманли получи свиленградчанинът Николай Данаилов. Нашенецът беше срестуван заради това, че се опита да блъсне полицай с бус, пълен с 25 000 кутии цигари без бандерол.

За това си провинение Данаилов отнесе 1,5 г. условно с 3-годишен изпитателен срок. Наказанието идва след споразумение с прокуратурата и е окончателно, не подлежи на обжалване. Контрабандните папироси пък са отнети в полза на държавата.

Припомняме, че Николай Данаилов бе арестуван на 15 януари след акция на Е-80. На шосето от Свиленград към Пловдив ченгетата спрели за проверка микробус „Пежо“, шофиран от него. Първоначално 43-годишният водач се подчинил на сигнала. Към него се е приближил служител на реда, за да извърши проверка. В този момент колата потеглила рязко назад в опит да блъсне полицая. Криминалистът произвел 2 предупредителни изстрела във въздуха. Бусът обаче заплашително се стрелнал към него. Тогава колега на ченгето стрелял в задната гума на камиона, който е спрян под мост. След проверката се оказало, че във возилото има 25 000 кутии конрабандни цигари на стойност 187 500 лева.

СМ