25
Чет, Юли
28 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт
PetiaaaПостоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 45-годишна измамничка от Свиленград. Петя Петрова бе привлечена като обвиняема за измама при условие на повторност.
Процесът срещу нея се гледа на 21 април. Съдията по делото прецени, че тя може да се укрие или извърши друго престъпление, поради което й наложи най-тежката мярка. Решението на магистрата може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Хасково.
Както „Старият мост“ пръв и единствен писа, през 2015 г. в тукашната Районна прокуратура е била подадена жалба срещу Петя от свиленградчанката Ангелина К. П. Жената била „наета“ от Петрова да работи като брокер на недвижими имоти във фирма „Фарма Вилач – Сирос“ ЕООД от 1 ноември 2014 г. Десет дни по-късно Ангелина получила и трудов договор, собственоръчно изготвен от Петя, и ходела на работа до 15 април 2015 г., но не била получила нито лев заплата. Вместо това потърпевшата дала на измамничката 6 000 лв., които тя й искала на части, за да я уреди да си купи четири ниви в местността „Речните лозя“ от софийска фирма, както и два парцела в регулацията на село Дъбовец. Обвиняемата е обещавала на Ангелина, че след сделката ще й съдейства да замени имотите за апартаменти в центъра на Свиленград. До април 2015 г. Петя твърдяла, че сделките с четирите имота не могат да се осъществят, защото имало забавяне на документи и нотариални актове, както и проблем от софийска фирма, която трябвало да участва в покупко-продажбата на парцелите. Същият месец Ангелина разбрала, че е измамена и подала жалба в полицията.
В хода на разследването е установено, че двата парцела край язовир Ивайловград не съществували под посочените номера, а другите два в землището на Свиленград били отдадени под наем от собствениците на арендатори и не се продавали.
Срещу Петрова има внесен и обвинителен акт от Районна прокуратура-Свиленград за измама при получаване на гориво на стойност 40 000 лева от бензиностанция край Свиленград, което не е платено от нея. Тя е осъждана по две дела на Районен съд-Харманли и Районен съд-Пловдив за измама, като присъдите са условни и са влезли в сила. Районна прокуратура-Свиленград продължава разследването по случая.
СМ