14
Нед, Юли
17 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт
Кьор-кютук пиян за малко да се натресе в джип на Гранична полиция, другият пък карал по пешеходната зона на Свиленград
 
Двама шофьори за алкохол осъдиха по бързата процедура в Свиленград на 16 март. Наказанията им бяха определени след споразумение с прокуратурата.
30-годишният Никола Велков от Капитан Андреево получи 1,2 г. лишаване от свобода условно с 3 г. изпитателен срок и 300 лв. глоба. Той бил спипан от ченгетата в землището н с. Генералово да шофира опела си с рекордните 3, 36 промила алкохол. След запой Никола тръгнал да се прибира. Свидетели обаче споделиха, че колата му се движела на зиг-заг по пътя. На няколко пъти щяла да се натресе в крайпътни съоръжения. При разминаване с джип на Гранична полиция за малко да го нацели. Униформените веднага разбрали, че шофьорът е употребил алкохол и тръгнали след него. Спрели го и извикали колеги от КАТ. Пробата с дрегер отчела рекордното количество весели молекули в кръвта. На всичкото отгоре Велков нямал и книжка. Справка в регистрите показала, че и друг път е хващан в нарушение.
Тополовградчанинът Харалампи Чатов пък пирувал в Свиленград на 1 март вечерта. След края на купона тръгнал да се прибира. Дали защото не познава града, или под въздействието на алкохола обаче Харалампи минал напряко с колата си през центъра. За негов лош късмет бил засечен от патрулиращи полицаи. Чатов бил тестван с дрегер, който показал 1, 36 промила алкохол в кръвта. Бил тикнат в изтрезвителното за 24 часа и срещу него било образувано досъдебно производство. Харалампи бе осъден на 1 г. условно с 3 г. изпитателен срок и 200 лв. глоба. Книжката също му е отнета за 2 г.
СМ