27
Пон, Май
19 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Гледат мярката им за неотклонение на 17 ноември

Трима души, жители на ромската махала в Свиленград, са обвинени за грабежа и нападението на възрастното семейство Мавруда и Боньо Добреви от любимчанското с. Малко градище, извършени на 3 ноември. Срещу тримата е внесено в прокуратурата постановление за привличане под отговорност по чл. 199, ал. 1, т. 3 и 4 /и пр./ от НК.

Основният обвиняем, както „Старият мост“ писа, е 23-годишният Стойчо Огнянов, който е лежал в затвора три пъти и е направил сега пълни самопризнания. Според постановлението на разследващия полицай, Огнянов е действал в съучастие като извършител с Васил Атанасов и Иван Георгиев.

Тримата са отнели от старите хора 2 200 лева, мобилен телефон "Нокия" и моторна резачка, като при грабежа са ги заплашвали и са употребили сила. При това са им нанесли средна телесна повреда, като са им счупили десните ръце.

Стойчо Огнянов обаче отричал на местопрестъплението да е присъствал Васил/Вели/ Атанасов, казаха източници от правосъдната система. Той твърдял, че друг, а не Вели, е участвал в нападението над възрастните хора.

Интересен факт обаче е, че братът на Вели още в 24 ч. на 3 ноември е продал резачката, собственост на нападнатите стари хора, на жител на гр. Любимец.

Мярката за неотклонение на тримата обвинени ще се гледа на 17 ноември следобед.

 

При използването на тази информация от други медии позоваването на www.stmost.info е задължително.