29
Сря, Май
16 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

srebrio1Сребрьо и Михаил Сребреви, които бяха задържани за 112 кг хероин в землището на с. Щит, остават в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Това реши днес следобед Хасковският окръжен съд.

Както „Старият мост“ подробно писа, баща и син Сребреви бяха задържани за 112, 320 кг хероин, открити край с. Щит на метри от границата с Турция. Заловеният наркотик е абсолютен рекорд за зелената граница. Дрогата на стойност 13, 5 млн. лева е трябвало да бъде транзитирана до Западна Европа, според главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Защитата на двамата обвиняеми поиска те да бъдат освободени, защото не са представени доказателства за съпричастност към хероина. Според адвоката му, Сребьо е бил арестуван на разстояние 10 метра от дрогата и не я е докосвал изобщо. По тази пътека минавали много местни хора  и всеки един от тях би могъл да бъде задържан.

60-годишният обвиняем бе категоричен, че няма нищо общо със случая. Освен това, той имал заболявания, които не биха му позволили да носи тежките чували с дрога. Синът му Михаил пък се намирал на 300 метра разстояние. Самият Михаил Сребрев също заяви, че е невинен и сподели пред съда, че е орял нивата и не се е отделял от трактора си.

Решението на Хасковския окръжен съд може да бъде обжалвано пред по-горна инстанция в тридневен срок.