19
Сря, Юни
27 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

rakien kazanКонфискуваха над 3 тона алкохол

Масирани проверки за незаконно производство , съхранение е разпространение на ракия предприеха в разгара на сезона служителите от Митница Свиленград. При акциите са конфискувани над 3 тона нелегален алкохол и нерегистрирани казани.

2,2 тона нелегална ракия разкри мобилна митническа група в Хасково. В гараж на частен имот в хасковския кв. Болярово митническите служители са установили 8 бидона по 120 л с ракия без документи. По стълбищата на жилищната част пък са били складирани огромно количество туби с готова за пласиране 40-градусова ракия, отново без документи.

Незаконен казан е намерен от митническите служители в димитровградския квартал Марийно. Инсталацията се намирала в частен имот, където са открити и 103 литра току-що изварена ичкия. Митническите служители са съставили протокол на 46-годишния собственик от Димитровград. Иззети са медна лула и меден капак с цел недопускане на незаконно производство на високоградусов алкохол, както и намерената ракия.

Последвала е съвместна проверка от служители на митница Свиленград и полицаи от ОДМВР - Хасково в избено помещение в Димитровград, където са открити 580 литра безцветна течност с мирис на етилов алкохол, разпределена в пластмасови туби за вода. За констатираното количество не са представени документи за заплатен акциз.

240 литра нелегална ракия и незаконен казан за варене разкриха митническите служители от Митническо бюро - Кърджали в крумовградското село Егрек. Там са намерени и 240 литра прясно сварена ракия. Тя, медна лула и меден капак са конфискувани.

От Митница Свиленград напомнят, че Законът за акцизите и данъчните складове изисква специализираните малки обекти за дестилиране /казаните за изваряване на ракия/ да са регистрирани в митниците, в чийто териториален обхват се намират. Неизпълнението се наказва с имуществена санкция до 3000 лева. Проверките за незаконни казани и нелегална ракия продължават.

СМ