30
Чет, Май
17 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Криминално проявен стреля по двама гардове от частната охрана, задържан е за 72 часа

Двама охранители от частната фирма, пазеща Малко градище, са били простреляни след пререкание с криминално проявен маджаровец, съобщиха от пресслужбата на полицията. Както „Старият мост“ пръв писа, селото е единственото в областта с частни гардове. Екшънът се разиграл около 22 часа на 12 февруари.

34-годишният С. Н. от Маджарово се запил в селската кръчма. След това във видимо нетрезво състояние се отправил към къща на един от местните земеделци. Според хора от селото маджаровецът имал връзка с 25-годишната дъщеря на арендатора. С. Н. започнал силно да тропа на вратата и агресивно настоявал да се види с девойката. От къщата звъннали на охранителната фирма „Аркус“, която по договор осигурява физическа охрана на селото в тъмната част на денонощието. На място веднага пристигнали трима гардове, които се опитали да разговарят с пияния мъж.

Маджаровецът обаче бил напълно неадекватен и войнствено настроен. Извадил от „Мерцедес“-а си 12 калиброва ловна пушка и започнал да стреля нахаос. Патроните улучили двама от охранителите. Автомобилът им също бил надупчен. „Ако не беше колата, не ми се мисли какво щеше да стане. Охранителите са изкарали късмет, че не ги е ударил в горната част на телата. Като изпразнил пушката, мъжът я презаредил наново. Гардовете използвали момента и избягали. След това се обадили на болицията, която задържала стрелеца“, разказа кметицата на селото Татяна Топалова. По думите й 34-годишният маджаровец не бил познат на хората от селото.

Пострадалите охранители са настанени в болница. Единият от тях е в критично състояние, тъй като е хемофилик – вродено заболяване, пречещо за съсирването на кръвта. Заради невъзможността да спрат кръвотечението от МБАЛ-Хасково спешно го транспортирали в пловдивска клиника. Патроните уцелили другия гард в коляно, но раната не е сериозна.

С. Н. е задържан в свиленградския арест за 24 часа, като мярката му ще бъде увеличена на 72 ч. Ще му бъдат повдигнати две обвинения - за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди и за притежание на оръжие без необходимото разрешително, споделиха от Прокуратурата.

СМ