08
Чет, Дек
26 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Image 126

Свиленградчаните Иво Т. и Тихомир Т. пуснати под парична гаранция след 4 денонощия в ареста

Срещу двама свиленградчани, служители на ДАИ – Стара Загора, е повдигнато обвинение за вземане на подкуп. Тихомир Т. и Иво Т. бяха задържани първоначално за 24 часа, последва и прокурорско задържане за още 72 часа. След 4 денонощия в ареста нашенците са пуснати под парична гаранция от Окръжния съд в Стара Загора.

Залавянето на двамата служители е станало по сигнал на турски гражданин. Той се обадил на тел. 112 и съобщил, че до паркинга в гр. Гурково полицаи са му взели 50 лева. На мястото веднага е изпратен полицейски служител от управлението в Гурково. При обхода там не открил служебен автомобил и униформени. Решил обаче да заобиколи към северозабадния край на града и тогава видял , че в отбивката в близост до Горското стопанство е спряна кола „Дачия“, маркирана с отличителните белези на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. До нея стояли двама мъже. При последвалата проверка на документите е установено, че са инспектори в Областен отдел „Контролна дейност“ - Стара Загора– Тихомир Т. на 37 години от Свиленград и Иво Т. на 39 години, също от Свиленград.

Докато чакал да пристигнат колегите му, полицаят от Гурково забелязал, че минавайки зад „Дачията“ Тихомир подритва уж небрежно някаква кутия на земята. При последвалото претърсване на служебния автомобил и района около него в близост до колата са намерени две кутии с цигари с пъхнати вътре общо 70 долара и 255 евро.

Двамата свиленградчани били подложени и на личен обиск, при което са открити и български левове.

СМ