30
Чет, Май
17 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Петима апаши пребиха очевидец на престъплението им

Рязко е нараснал броят на кражбите в общините Свиленград и Любимец през последната седмица. В полицейските бюлетини ежедневно излизат съобщения за извършени посегателства срещу собствеността. Извършителите са най-вече от ромски произход, в младежка възраст, дори и деца.

Петима апаши дори посегнаха на служител, който станал очевидец на кражбата им и се опитал да ги спре, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. Инцидентът е станал в сряда. 20-годишните Ангел Х., Велин М. и Иван К., 19-годишният Илиян С. И 24-годишният Божидар А. проникнали в стопанска постройка в квартал "Капитан Петко войвода" в Свиленград и задигнали 15 етернитови плоскости, собственост на фирма. 34-годишният служител М. И. видял момчетата да товарят откраднатото в каруца и тръгнал към тях. Развикал се да оставят плоскостите, при което петимата се нахвърлили срещу него и му нанесли побой. Пострадалият е настанен в Неврохирургията в Хасково с черепно-мозъчна травма, но без опасност за живота. Извършителите са задържани до 24 часа по образуваното досъсебно производство. Ден преди от същата стопанска постройка са отмъкнати 76 етернитови плоскости.

Други двама крадци пък разбиха десет лекарски кабинета в поликлиниката в Свиленград и откраднаха 120 лева. Те влезли през прозорец на първия етаж при кабинетите на педиатрите, после тръгнали нагоре. Взломявали помещенията и търсели пари. Когато обаче разбили медицинската лаборатория, се задействал СОТ и апашите избягали. Местните полицаи са разкрили и задържали крадците. Това са Недялко Д. и Иван А., и двамата криминално проявени.

Над 80 килограма различни колбаси и още 100 щафети салам, както и 12 килограма извара са откраднати от товарен автомобил "Мерцедес", паркиран на улица "Шипка" в Свиленград. Неизвестните апаши са разбили заключващата брава на страничната врата и са проникнали в товарното отделение на камиона. В Любимец също е извършена кражба от магазин и от павилион за закуски. Две момчетата на възраст 20 г. и 13 г. прегънали ъгъл на входна алуминиева врата и проникнали в хранителен магазин на улица „Стара планина”, откъдето са откраднали храни. 42-годишна собственичка на павилион за закуски в училище в Любимецсъщо е подала жалба за кражба. От павилиона са взети хранителни продукти на стойност около 160 лева. След подадения сигнал апашите - 5 деца на възраст между 12 и 20 години.

За пореден път обраха и вестникарска будка. В РЕП-а, намиращ се в района на автогарата, крадци скъсали халките на катинара, влезли вътре и отмъкнали 20 лева.

Не престават и кражбите на кабели. От частен дом в с. Мезек са задигнати 40 метра трижилен кабел и сателитна антена. Трима любимчани, стари познайницина полицията, пък са хванати при подготовката им да отмъкнат 20 метра многожилен меден кабел с оловна обвивка в землището на харманлийското село Доситееево.

В РУП – Свиленград са регистрирани и 3 случая на кражби, извършени он настанени в Транзитния център в с. Пъстрогор бежанци, съобщиха от МВР. Двама алжирци бяха задържани в полицията, тъй като в неделя около18 часа от хладилна витрина на хранителен магазин са свили мъжка чанта с документи и 120 лева, собственост на 36-годишния търговец. Предния ден още двама алжирци са задържани за кражба на велосипед след сигнал на 54-годишна свиленнградчанка. Според нея, чужденците са откраднали колелото от дома й на улица „Ст. Стамболов”. Образувани са досъдебни производства.

СМ