Крими
Инструменти
Шрифт

80-годишна жена от Свиленград „олекна“ с 1 000 лева, след като стана жертва на „ало“- измамник. Той действал по добре познатата схема за катастрофа с жертва, причинена от роднина. Бабата едва не получила удар, след като непознат глас й съобщил по телефона, че при пътно-транспортно произшествие синът й убил 10-годишно дете. Фалшивият следовател съобщил още, че синът заедно със снахата са в ареста и ще бъдат освободени срещу 21 000 лева.

Почти в несвяст, жената събрала всички пари, които имала - 1 000 лева, и ги предала на мъж на видима възраст 35- 40 години. Нещо обаче я жегнало отвътре. Преди да започне да събира и останала сума, тя се обадила на близките си. Тогава се разбрало, че е станала жертва на поредната телефонна измама. Жената веднага подала сигнал на тел. 112. От полицията издирват мошеника.

От РУП- Свиленград за пореден път съветват в подобни случаи да не вярваме само на телефонни обаждания, колкото логично и убедително да звучат. Трябва, преди да се доверим, винаги да се свързваме със сочените от измамниците роднини.

СМ