13
Съб, Юли
18 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

89Посредник в телефонни измами е задържан в Районно управление „Полиция”-Свиленград, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за извършеното престъпление бил получен в полицията вчера към 09.45 часа на тел. 112.

Съседи на 87-годишен местен жител обяснили, че са заловили непознат мъж, който чакал пред дома на възрастния човек. Веднага на място пристигнал полицейски екип. Служителите на реда установили, че задържаният е 40-годишният Калин Маринов, с постоянен адрес в Свиленград, ул. „Еделвайс“ 4. Според униформените той е съучастник в престъпна измамна схема. Задачата му била да вземе от жертвата 500 лева. Петнайсет минути преди това на домашния телефон на възрастния свиленградчанин позвънил непознат и съобщил, че дъщеря му е блъснала 4-годишно дете, била задържана и можело да излезе от ареста срещу гаранция от 500 лева. Уплашеният баща тутакси събрал исканата сума и по предварителна уговорка излязъл с парите пред дома си, за да ги предаде. Съседка го видяла докато подава плика на пристигналия мъж. Жената била чула за измамници, които шетат в района, и се развикала. На помощ се притекъл млад мъж, който заловил непознатия до идването на униформените.
След задържането на Маринов криминалистите установили съпричастността му към още четири подобни престъпления. Признал, че бил „нает” преди около десетина дни – с него по телефона се свързал непознат мъж. Уговорили се срещу заплащане да посещава посочвани адреси в Свиленград, а после да изпраща с телеграфни записи парите в Пловдив. Установена е жена – получател на подобен запис от него.