14
Нед, Юли
17 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

DSC 8248Двама роми на 23 и 26 години вилняха в отделението за спешна медицинска помощ малко след 18 часа в събота. Стоян Динев и Петър Балев, които са от ромската махала в кв. Гарата, нахлули пияни в отделението и крещейки започнали да трошат врати и оборудване. Локви кръв в коридора, изпочупени стъкла и лампи, обърната количка с медицински консумативи видя екип на „Старият мост“ минути след екшъна.

Оказа се, че кръвта е от буйстващия Стоян, срязал ръката си при трошенето на остъклената врата на стаята на персонала. Бяха видимо пияни, преживяхме истински шок, сподели дежурната медицинска сестра. Нямаше как да се справим сами – на смяна бяхме четири жени и само един мъж – шофьорът на линейката. Добре, че полицаите пристигнаха бързо, след като се обадихме за помощ. Дори първият екип не можа да ги усмири, та се наложи да извикат подкрепление. Много се уплаших, беше страшно, сподели и пациентката Йорданка Данаилова, която в същия момент била на система. Агресорите не се озаптили, дори и след като им щракнали белезниците. Наложило се на Стоян, който страдал от епилепсия, да му бият инжекция за успокоение, а и за да му превържат разрязаната ръка. След като преспаха в полицейския арест, двамата нападатели още на следващия ден бяха съдени по Указа за борба с дребното хулиганство. Стоян Динев отнесе глоба 300 лв , а Петър Балев – 150 лв.

До бруталната саморазправа се стигнало, след като единият от ромите се обадил на тел. 112 , че брат му, който е епилептик, е пиян и повръща. Явно от информационния център са преценили, че това не е причина да изпращат медицински екип по спешност, и не ни уведомиха, казаха от Бърза помощ. След като не пристигнала линейка, ромите решили да отмъстят.

Подобни инциденти са се случвали и друг път, заяви пред „Старият мост“ шефът на Спешното отделение д-р Петър Петров. Постоянно сме под стрес,защото здравето и животът ни са в опасност. Поставяли сме въпроса, че трябва да ни се осигури охрана, но отговор няма, възмущава се той.

 

DSC 8268