12
Пет, Апр
16 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Двама свиленградчани, служители на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/, бяха арестувани за 24 часа при специализирана операция на ГДБОП на 5 октомври. Нашенците Наско В. и Антон М. бяха задържани заедно с още четирима свои колеги от дирекция „Пътни такси и разрешителни“ /бившето УПТР/ заради далавера с пътни такси.

Двамата свиленградчани бяха разпитани, а съдът ги освободи с мотив, че няма опасност да се укрият или извършат ново престъпление.

В ареста за 72 часа бяха оставени трима души, сред които и шефът на дирекцията Александър Косерков. Впоследствие те бяха пуснати под гаранция от по 25 000 лева.

Общо шестима служители на АПИ бяха заловени при операцията в петък. При акцията на антимафиотите е извършена проверка на извънгабаритен превоз на фирма. Установено е разминаване с над 40 тона в теглото, отразено в издаденото от дирекцията разрешително, е посочено в прессъобщението на МВР за случая. „Използвайки служебното си положение, шестимата са осуетявали извършването на проверки от мобилните групи за събиране на дължими държавни пътни такси. С тези си действия служителите са ощетявали републиканския бюджет”, подчертаха от МВР.

Само от последния товар сумата е около 20 000 лева, уточни вътрешният министър Цветан Цветанов. Предстои изясняване на сумата, с която е ощетена държавната хазна.

СМ