17
Сря, Апр
28 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Към финал отива мегаделото за крадени плазмени телевизори, което се води срещу петима нашенци – жепейци, полицаи, цивилни лица. На поредното заседание на 10-и октомври пред съдебния състав, ръководен от съдия Кремена Стамболиева, застанаха двама свидетели, които бяха разпитани. Още двама свидетели и едно вещо лице ще дадат показания на следващото заседание, което е насрочено за 14-и ноември. Тогава се очаква и да приключи съдебното дирене.

Както „Старият мост“ писа, по мегаделото са призовани 49 свидетели и 4 вещи лица. При разпитите на свидетелите пред съда се оказа, че повечето нито са чули, нито са видели нещо, въпреки че някои от тях работят на жп гарата и по време на кражбата са били на смяна.

Кражбата на плазмените телевизори бе извършена на 30-и срещу 31-ви юли 2006 г. от влакова композиция на жп гара Свиленград, пътуваща от Турция за Германия, по време на служба на транспортния полицай Добромир Радев, който в последствие е уволнен, и стрелочника Георги Николов. Тогава са задигнати 53 броя 27-инчови телевизора „Дурабранд“ на обща стойност 47 393,13 лв. Телевизорите са били натоварени на микробус „Мерцедес“, с който са извозени до къща в Мезек. След подялбата на стоката от обвиняемите и различни граждански лица, свързани с тях, са открити и иззети или доброволно предадени 12 телевизионни приемника „Дурабранд“, които са веществени доказателства по делото.

Разследването по делото продължи няколко години, то бе внасяно в съда и връщано отново на прокуратурата. Едва през лятото на тази година му бе даден ход и вече краят му се вижда. След месец ще стане ясно дали обвиняемите Добромир Радев, Николай Ников, Георги Николов, Никола Николов и Панайот Панайотов ще бъдат осъдени или оневинени.

СМ