29
Сря, Май
16 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

За нападение на рокери в кв. „Гарата“ сигнализирал злосторник, който е заловен

Акт по Закона за националната система с телефон 112 е съставен на 45-годишен свиленградчанин, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Хасково. Причината е, че нашенецът вдигнал полицаите на крак и ги пратил за „зелен хайвер“.

В неделя около 19,30 часа Юлиян О. подал сигнал по спешния телефон, че в квартал “Капитан Петко войвода” имало 10-20 мотористи, които влезли в конфликт с местното население. На място са изпратени автопатрули от РУП-Свиленград, които установили, че подаденият сигнал не отговаря на истината. След бързи оперативни действия Юлиян, който живее на ул. „Спартак“, бил заловен и задържан до 24 часа. В такива случаи законът предвижда глоба в размер от 500 до 2 000 лв. Злоупотреби със спешния телефон са масово явление в цялата страна, има случаи в Димитровград, в пловдивския квартал „Столипиново“, както и на други места, казаха от Областната дирекция на полицията в Хасково.

Свиленградските служители на реда издирват извършителя на кражба от складово помещение в Младежкия парк. Апашът е счупил с камък прозореца на металната барака, собственост на 50-годишен мъж, и е задигнал инструменти.

СМ