19
Сря, Юни
27 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Шофьорът на микробуса, който причини смъртта на 19-годишния Ангел Петров в Катуница, е бил задържан на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Гранична полиция. 55-годишният Симеон Йосифов бил заловен в събота /24-ти септември/ около 22,00 часа. Мъжът пристигнал от Турция за влизане в страната пеш. По време на паспортната проверка на компютъра излязла информацията, че е обявен на общодържавно издирване.

Тукашните гранични полицаи го задържали, след което съобщили на полицията в Пловдив, откъдето дошли да го приберат. Така първоначално разпространената информация, че Йосифов бил с микробус не е вярна.

Както е известно, Симеон Йосифов бе обявен за общодържавно издирване, след като прегази с микробус „Форд Транзит“ 19-годишното момче в Катуница, което доведе до избухване на безредици в селото, както и до протести в много градове в страната.

Пловдивският окръжен съд постанови най-тежката мярка „задържане под стража" за Симеон Йосифов. Според съда съществува умисъл по начина, по който е блъснато 19-годишното момче. По думите на Йосифов, той не е усетил, че е блъснал човек. Адвокътът на шофьора - Стефан Левашки, пък твърди, че клиентът му си е помислил, че е блъснал куче, защото по буса е имало косми.

СМ