14
Нед, Юли
18 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Мъжете остават с постоянна мярка в ареста, били с богати криминални досиета

Трима мъже, занимаващи се с трафик на момичета и предоставянето им за сексуални услуги, задържаха свиленградските полицаи. Срещу сводниците е образувано досъдебно производство по чл. 159, б. а и б. г от НК. В сряда следобед Районен съд – Свиленград гледа мярката за неотклонение на сутеньорите и постанови постоянното им задържане под стража.

Според разследващите, срещу свиленградчанина Ангел Трифонов и бургазлиите Николай Георгиев и Пламен Пенев има достатъчно данни, че упражняват контрол над проституиращи момичета и прибират заработените от тях пари. Бар „Десперадо“ бил мястото, откъдето се вземали „жриците на любовта“ от клиентите – предимно турски и гръцки граждани. Пак там се отчитало и изкараното. Секс услугите извършвали пет момичета от различни градове на страната. За да се избегнат проблеми с контролните органи обаче, проститутките се водели на трудови договори към заведението като танцьорки и сервитьорки. Барът е претърсен, иззети са документи и други веществени доказателства. Извършена е и внезапна проверка на свиленградски хотел, където в една от стаите е открита 19-годишна ямболлийка в компанията на гръцки гражданин, установена като едно от проституиращите момичета от бара, казаха от полицията.

Тримата мъже били с богати криминални досиета, казаха от съда. Те вече имали поне по 2 присъди досега, а единият бил осъждан 5 пъти. За тях от полицията бил постъпил голям заявителен материал. Според осведомени обаче, Трифонов, Георгиев и Пенев щели да обжалват мерките си за неотклонение  на по-горна съдебна инстанция.

СМ