17
Сря, Юли
30 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Полицаите подозирали Благой Ставрев и за баба Пенка, търсили костите й в двора и по полето

Полицията в Добрич откри скелета на обявената за издирване преди две години и половина Пенка Николова, майка на убитата от любимчанина Благой Ставрев Дарина.

Костите на 78 -годишната жена са намерени в ракла в дома й в каварненското село Раковски.  Според директора на ОД на МВР в Добрич комисар Стефан Йончев баба Пенка най-вероятно е станала жертва на зет си. Заловеният заради убийството на дъщеря й - 38-годишната Дарина, Благой Ставрев е основният заподозрян за смъртта на баба Пенка от Раковски.

Полицията в Добрич тепърва ще доказва дали Благой е отговорен за смъртта й, обясни комисар Стефан Йончев. "В момента той е с мярка за неотклонение "задържане под стража", скоро обвинението му за убийството на Дарина трябва да влезе в съда. Щом ние представим доказателства за съпричастност към убийството на баба Пенка, Окръжна прокуратура ще внесе обвинение и за това му деяние, като делото ще бъде гледано в Добрич", добави още Йончев.

Както „Старият мост“ писа, през декември 2010 г. любимчанинът Благой Братоев сам призна пред полицаите, че е накълцал жена си Дарина и е хвърлил трупа в кладенеца на семейната им къща, защото кръшкала. Това е станало през 2008 г. По същото време изчезва и майка й. Близо 2 години Благой поддържал версията, че жените са на гурбет в Испания. Техни роднини обаче сигнализирали полицията за изчезването им. При последвалото разследване в кладенеца в двора на Благой беше открит трупът на Дарина. След като любимчанинът бе арестуван, го разследваха и за изчезването на баба Пенка. Криминалистите се съмняваха, че той може да е затрил и нея. При инспекциите в кладенеца обаче не бяха открити останки от втори труп. Претърсили и къщата на Пенка и Дарина в Раковски. Ровили в стара шахта на двора и поръчали на трактористите да оглеждат полето за кости, докато работят. При последния оглед случайно отворили чекмеджето и открили скелета на бабата.

В Любимец се говори, че мъжът, при когото Дарина се пренесла да живее, също е изчезнал. Той не бил от града, работел в пътното строителство. 2 – 3 месеца след изчезването на жената и неговите дири се изгубили.

СМ