22
Чет, Фев
29 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

heroinЗа организатор на канала сочат Атанас Мавродиев - Наско Близнака от Любимец

 96 килограма хероин са задържани в събота при специализирана полицейска операция на ГКПП Капитан Андреево. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. Дрогата била открита в тежкотоварен камион с хасковска регистрация, превозващ цимент от Турция в България. Контрабандата е пресечена след полицейска разработка, продължила 4 месеца. В акцията са участвали и служители на ГДБОП, чиито усилия са били подпомогнати от американската служба ДЕА.

Служителите от МВР  са посетили четири адреса и са арестували шестима души, сред които посоченият от Цветанов като организатор на канала  Атанас Мавродиев - Наско Близнака, от Любимец . Неговият брат-близнак преди 5 месеца беше задържан в Турция със 70 кг хероин.

Той все още е в арести на турската държава, каза вътрешният министър. Зад решетките са и шофьорът, който е прекарвал количествата, и шофьорът на съпровождащия тежкотоварен автомобил с пратката и други съпричастни към канала лица, обясни министър Цветанов.

Както "Старият мост" писа през ноември м. г., двама мъже от Любимец бяха арестувани със 70 кг хероин при екшън акция в Турция. Нашенците пътували с джип „Мерцедес“ и били задържани от истанбулския отдел за борба с наркотрафика на 11 ноември.

Турските ченгета са работили по сигнал. Сред заподозрените бил и ирландец, който се съгласил да се срещне с нашенците в закрития паркинг на „Кипа“ в Одрин. Возилото на любимчаните било проследено до паркинга, където се разиграл и екшънът по задържането им. Наркотикът е бил намерен в пакетирани торби с цимент. В акцията е било използвано обучено куче. Точното количество на дрогата е 70,300 кг, а стойността й е около 7 млн. лв. Като в сцена от филм двамата нашенци – Янко М. и Петър Т., са били проснати от ченгетата при задържането им. На двамата е наложена най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“. Запис с акцията на истанбулския отдел за борба с наркотрафика, при която са заловени любимчаните, е публикуван в турски сайт. Единият от задържаните – Янко Мавродиев, се занимавал с авторемонтна дейност  заедно с брат си Атанас. Петър Т. пък обработвал земеделски земи.