17
Сря, Апр
28 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Девет извършители на различни кражби бяха задържани от свиленградските полицаи, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. Сред закопчаните са четирима мъже от Студена – двама на 20 г., 19-годишен и 23-годишен. Тукашните криминалисти са установили, че те са източили 40 литра дизелово гориво от незаключени резервоари на трактори, собственост на местен жител.

За подобна кражба са задържани други трима мъже на възраст 26, 57 и 65 години от село Левка. Използвайки лек автомобил „Фолксваген“, те са източили 30 литра дизелово гориво. Мъжете са задържани за 24 часа по образуваното досъдебно производство, уточниха от МВР-Хасково.

18-годишен свиленградчанин също е бил арестуван. Той е заподозрян в извършването на кражба на четири медни пръскачки от стопанска постройка на ул. „Гагарин“ в града. Компания в ареста му прави и 34-годишен нашенец, който е задигнал акумулатор от паркиран на ул. „Капитан Петко войвода“ трактор.

Според осведомени, апаши са откраднали и дизел от трактор в село Димитровче. След като източили горивото, престъпниците напълнили резервоара с вода.

СМ