21
Пет, Юни
20 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Фабриката за филетиране на риба в Любимец бе запечатана във вторник. На обекта е била извършена съвместна проверка от служители на Областната дирекция на МВР в Хасково, Инспекцията по труда, РИОКОЗ, РИОСВ и РДНСК.

Констатирано било, че предприятието работи без съответните разрешения, които се изискват по законите за храните, за устройството на територията, за управление на отпадъците и Кодекса на труда. Проверката по случая продължава, уточниха от Областната дирекция на полицията в Хасково.

Запечатаният обект за филетиране на риба е на гръцката фирма „Костас Фуудс“ ЕООД. Неин собственик е Йоанис Константинидис, който притежава такова предприятие и в Гърция и има 35-годишен опит в този бранш. Цехът се намира в бившата консервна фабрика до зеленчуковата борса в Любимец.

Фабриката отвори врати тази година. Набирането на персонал стартира през януари, като тогава се очакваше в предприятието да работят около 100 души, за което „Старият мост“ писа. В цеха се обработват аншоа и сардина. Продукцията е предназначена изцяло за износ в Англия, Испания, Франция, Германия, Гърция и др.

СМ