22
Чет, Фев
29 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Повече от 6 месеца се точи разследването

Прокурор Маргарит Камбуров прекрати дело срещу двама крадци-рецидивисти поради липса на доказателства.  Дознанието срещу 41-годишния Александър Златков от софийското село Мировяне и 43-годишния Даниел Иванов от Браница, Врачанско, се проточи повече от половин година.

Залавянето на серийните обирджии бе оповестено като голям успех лично от началника на областната дирекция на полицията Петьо Петров на нарочна пресконференция в Свиленград. Тандемът бе спипан на 13 ноември край Ивайловград. Същия ден преди обед Златков и Иванов са отарашили 6 апартамента в свиленградските квартали „Изгрев“ и „Простор“. Атакували са и магазин в кв. „Простор“ на Стамен Стамов-Врабчето, откъдето са задигнали метална каса с около 100 лв. на монети, съобщиха тогава от МВР. И двамата задържани са рецидивисти, познати са на полицията от много години. В хасковския район са работили по апартаментни кражби от 2000 г. насам. Лежали са многократно в затвора. Александър е осъждан по 34 дела, а Данаил – по 6. Районният съд наложи на Александър Златков домашен арест заради тежко белодробно заболяване. Данаил Иванов пък остана задържан под стража.

По закон прекратяването на делото не може да бъде обжалвано от органите на реда. Това могат да направят или самите Златков и Иванов, ксоето само по себе си е нелепо, или пострадалите граждани.

СМ